Povežite se z nami

Živjo, kaj iščeš?

Slovenija

[Prvi aksiom politične filozofije] Kdor ni eksplicitno desen, slej ali prej postane lev.

Pozdravljeni!

Moje ime je Aleš Ernecl in sem glavni in odgovorni urednik portala Politico.si. Nekateri me poznate od prej, kot novinarja Nove24 TV, ustanovitelja NTA, itn. Eden od razlogov, zakaj sem zapustil NTA, je bil ta, da sem pričel opažati tako tendence znotraj ekipe, da se približamo desnosredinski Novi24 TV, kot prepoznal potrebo po tem, da vzpostavimo desni spekter od Novine sredine, preko NTA – ja – a, do Politica.si.

Res je, prepričan sem, da bo tudi NTA, bolj kot bo sodeloval z Novo, bolj postajal lev, se bližal levici. Zato je bilo nujno, da Slovenija dobi nov portal, ki bo samo in izključno pod mojim nadzorom, s čimer bo zagotovljeno, da bo Slovenija imela desni medij. Boljše rečeno eksplicitno, distinktivno desni medij.

Fantje na NTA, predvsem Urban, so brez mene pričeli obetavno, z novimi idejami, z delom na terenu in prepričan sem, da imajo veliko večji potencial od Nove24 TV, da jo zamenjajo. Toda to bo, kot rečeno, slej ali prej imelo svojo ceno. Skušati zadovoljiti večje mase pomeni pomakniti se v levo in vsaka desna institucija, ki ni ves čas svojega delovanja malodane histerično distinktivna od levice – slej ali prej postane leva.

Aleš Ernecl, glavni in odgovorni urednik Politico.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam je všeč

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

EU

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora.

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politico.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...